Vaccinare în masă în Croația, cozi în Mallorca. Vaccinul Moderna a ajuns în Marea Britanie, polonezii prelungesc restricțiile, iar ministrul ceh al sănătății a fost demis
07 Aprilie 2021, 22:22
(actualizat 07 Aprilie 2021, 22:25)

Croaţia şi Spania au demarat o campanie de vaccinare în masă, iar Marea Britanie a început imunizarea şi cu serul Moderna. Cele 3 ţări se gândesc deja la măsuri de relaxare, asta în timp ce în Polonia, de exemplu, restricţiile se prelungesc până pe 18 aprilie.

Cozi la pavilionul expozițional din Zagreb. Organizatorii centrelor de vaccinare contează pe o medie de 1500 de imunizări pe zi.

În Croația, persoanele înscrise pe liste trebuie să confirme prezența la vaccin în ziua programată.

O campanie de vaccinare în masă au demarat și spaniolii, în Mallorca și Galicia. Și se folosesc toate serurile, inclusiv AstraZeneca, iar cozile sunt impresionante.

Serul ARN mesager produs de compania americană Moderna a ajuns și în Țara Galilor. Prima persoană imunizată este o tânără de 24 de ani care o îngrijește pe bunica ei de 82 de ani.

În Polonia, unde 8,5 la sută din populație a fost vaccinată cu cel puțin o doză, numărul cazurilor continuă să crească, așa că autoritățile au anunțat astăzi că perioada de carantină se va prelungi cu încă 10 zile, cel puțin.

Criza sanitară l-a costat funcția pe ministrul ceh al sănătății. El a fost demis după ce a fost criticat în termeni duri de președintele țării că ar fi blocat achiziționarea vaccinurilor de proveniență rusă și chineză.