Autorităţile caută soluţii pentru creşterea vaccinării la sate

27 octombrie 2021, 18:55

La 15 kilometri de Galaţi, în comuna Schela, coronavirusul a trimis la moarte opt săteni. Din cei 3.800 de locuitori, doar puţin peste 15 la sută s-au vaccinat.

Vaccinul a fost adus şi în sat în repetate rânduri, dar puţini au fost interesaţi. Primarul speră că va avea mai mult succes următoarea caravană de vaccinare, peste două zile.

În mediul rural, în Bistriţa-Năsăud, incidenţa cazurilor de COVID a trecut de 10 la mie. Iar unele primării au cerut echipe mobile de vaccinare, ca la Şieuţ.

În Şieu, localnicii se pot vaccina chiar la dispensarul comunal. În ultima săptămână, a crescut numărul doritorilor, dar sunt încă mulţi reticenţi.

Ca să nu bată drumul degeaba, echipele vor merge în sate doar după ce oamenii vor înţelege că nu au de ce să le fie frică, fiindcă, de fapt, îi poate feri de suferinţe şi de moarte.

Autorităţile se gândesc şi să le asigure oamenilor din sate transportul către centrele de vaccinare. Iar acolo unde există un cabinet de medic de familie, să fie administrat şi vaccinul.

În toată ţara, aproape trei mii de medici de familie, adică sub o treime, asigură vaccinarea anti-COVID la cabinet.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite