Vaccinare obligatorie: Francezii contestă certificatul sanitar. Olandezii protestează față de noile restricții

5 septembrie 2021, 20:35

În Polinezia vaccinarea este deja obligatorie atât pentru locuitori cât și pentru turiști. Peste 50 la sută din populația cu vârstă peste 12 ani are scehma de imunizare completă.

În Franța însă, certificatul sanitar care asigura accesul în diverse locuri publice este contestat pentru a 8 +a săptămâna consecutivă.

În Franța numărul spitalizărilor continuă să scadă, cu 20% față de săptămâna precedentă, spun autoritățile. Premierul Jean Castex anunță că peste câteva zile Franța va atinge obiectivul de 50 de milioane de persoane vaccinate cu prima doză.

O mare de oameni s-a revărsat și pe străzile Amsterdamului. Olandezii protestează față de noile restricții sanitare impuse de autorități pe fondul cresetrii numărului de cazuri. Amploarea demonstrației a fost dată însă de nemulțumirea populației față de hotărârea guvernului de a recalcula alocațiile pentru copii și de cutremuerele cauzate de extracția de gaz de șist.

Cât despre vaccinarea obligatorie, este o opțiune luată în calcul și de guvernul Italiei asta în timp ce experții israelieni nu exclud și o a patra doză a vaccinului dacă va finecesar.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite