Vaccinare obligatorie la New York pentru toți angajații și copiii de peste cinci ani

7 decembrie 2021, 12:47

Statisticile arată că numărul îmbolnăvirilor crește în cea mai dens populată metropolă americană, așa că obligativitatea vaccinării va fi extinsă, mai ales în condițiile în care a fost recent aprobată vaccinarea anti-COVID a copiilor pentru a putea participa la activități comune unde interacțiunea e inevitabilă: cluburi, acțiuni sportive etc

Copiii se agită, răsuflă mult, pot avea un impact semnificativ asupra tuturor celor din jurul lor. Până acum, vaccinarea îi viza pe cei de la 12 ani în sus; o vom aplica și celor cu vârste între 5-11 ani, a spus Bill de Blasio, primarul New Yorkului.

Practic, părinții nu vor mai putea ieși cu copii de peste cinci ani la restaurante sau merge la cinematograf decât dacă și ei, și cei mici sunt vaccinați.

E foarte bine că pot fi vaccinați și copiii, pentru că nepotul și nepoata mea au luat COVID de la școală, crede un new-yorkez.

Angajații a peste 180.000 de agenți economici privați din New York vor trebui să-și facă vaccinul anti-Covid. Și mulți sunt împotrivă.

Dacă vom fi forțați să ne facem vaccinul, cred că libertatea ne este îngrădită, crede un cetățean al metropolei americane.

Președintele american Joe Biden a încercat să impună la nivel federal vaccinarea obligatorie pentru companiile cu peste 100 de angajați, dar ordinul său a fost blocat de instanțe.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite