Vaccinarea anti-COVID obligatorie câștigă teren. În cele mai multe state care au impus imunizarea obligatorie, aceasta vizează populaţii ţintite, cel mai adesea din domeniul medical

3 august 2021, 19:42

În cele mai multe state care au impus vaccinarea obligatorie, aceasta vizează populaţii ţintite, cel mai adesea din domeniul medical.

Dar există si ţări care vor ca toţi adulţii să fie imunizaţi, arată o analiză a publicaţiei „Le Soir” din Belgia, preluată de Rador.

Vaticanul este printre statele în care vaccinarea este obligatorie pentru toată populaţia adultă. Măsura a fost impusă din luna februarie.

Alte state din Europa şi nu numai impun vaccinarea pentru anumite categorii de persoane. Astfel, în Franţa, până pe 15 septembrie trebuie să se imunizeze tot personalul din spitale, clinici şi case de bătrâni, dar şi profesioniştii şi voluntarii care îngrijesc persoane în vârstă.

Şi în Grecia vaccinarea va deveni obligatorie pentru angajații din azilurile pentru vârstnici, cel mai probabil din 16 august, iar pentru cadrele medicale din 1 septembrie. Această obligativitate există în Italia încă din luna mai, dar multe cadre medicale au contestat decizia în instanţă.

Şi în Regatul Unit, guvernul a anuntat la mijlocul lunii trecute că vrea să impună o măsură similară.

În Rusia, fiecare zonă impune propriile reguli. În Moscova şi în Sankt Petersburg, din luna iunie, toţi angajaţii din sectorul serviciilor trebuie să fie vaccinaţi. Și în Kazahstan, majoritatea angajaţilor care au contact cu alte persoane trebuie să se imunizeze. Regula e valabilă deja de o lună.

În Ungaria, premierul Viktor Orban a anunţat luna trecută că vaccinarea va fi obligatorie pentru cadrele sanitare, dar nu a precizat de la ce dată.

În SUA, autorităţile din San Francisco au anunţat că vor cere celor circa 35.000 de funcţionari ai săi să se vaccineze, sub ameninţarea unor sancţiuni ce pot merge până la concediere.

Există şi țări unde restricţiile pentru nevaccinaţi sunt de aşa natură, încât imunizarea este de fapt obligatorie. În Statele Unite, cei patru milioane de angajaţi federali de la Casa Albă trebuie să fie ori vaccinaţi, ori să poarte masca în continuu şi să se testeze regulat, o dată sau de două ori pe săptămână. Cei nevaccinaţi vor avea, de asemenea, limitări la deplasări.

Metropola New York anunţase că angajaţii din spitalele publice trebuie, de la începutul acestei luni, să fie vaccinaţi sau să se testeze în fiecare săptămână. Aceeaşi măsură trebuie să se aplice din 13 septembrie tuturor funcţionarilor din oraş.

În România însă, autorităţile au spus că, până acum, nu se pune problema introducerii obligativităţii vaccinării.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite