Vaccinul anti-COVID a ajuns în țările Uniunii Europene. Duminică începe vaccinarea

26 decembrie 2020, 21:34

O impresionantă desfășurare de forțe pe tot continentul pentru ca vaccinul să ajungă la timp în toate țările Uniunii Europene.

De la fabrica Pfizer din Belgia au plecat dozele spre Mexic, Chile, Marea Britanie și majoritatea statelor europene.

Numai Ungaria a început vaccinarea chiar de astăzi pentru că, potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului Orban, planul imunizării cadrelor medicale cât mai curând posibil a fost aprobat înainte ca Uniunea Europeana să decidă că vaccinarea va începe pe 27 decembrie. Toate persoanele injectate vor primi un card de monitorizare.

Și în Spania, țară greu încercată de pandemie, au ajuns primele doze. Prețioasa încărcătură a fost transportată sub protecție militară până la depozitul special situat în apropierea capitalei Madrid.

Și în Bulgaria au ajuns cele 9750 de doze de vaccin care au fost depozitate în condițiile cerute de producător.

Vaccinul este speranța revenirii la viața normală, spun autoritățile din întreaga lume, ca să-i convingă pe oameni să se vaccineze.

De altfel, campania de informare a început cu mult timp înainte ca serul să fie aprobat, iar apoi, președinți, prim miniștri, vedete sau pur și simplu medici din linia întâi, au acceptat să fie injectați în fața aparatelor de filmat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite