Vaccinul anti Covid AstraZeneca se administrează cu limită de vârstă în multe țări europene. Miniștrii sănătății din UE nu au ajuns la o concluzie

8 aprilie 2021, 21:06

Majoritatea statelor europene au impus restricții privind vârsta de administrare a vaccinului AstraZeneca înainte ca Agenția Europeană a Medicamentului să dea undă verde în continuare vaccinului în ciuda cazurilor de tromboembolii înregistrate.

Germania, de exemplu, nu mai folosește acest ser la persoanele care nu au împlinit 60 de ani. În Olanda peste 60, Finlanda și Suedia peste 65.

În Franța, limita de vârstă este de 55 de ani. Controversele în jurul acestui vaccin fac însă ca centrele de imunizare de la Paris să fie goale, iar programările la AstraZeneca din farmacii se anulează.

Spania se alătură și ea țărilor care vor folosi AstraZeneca doar pentru populația trecută de 60 de ani, deși până acum lucrurile stăteau exact invers. Dar, deocamdată, a suspendat folosirea serului.

Comitetul britanic pentru supravegherea vaccinării anti-covid a recomandat utilizarea vaccinului la persoanele cu vârstă peste 30 de ani.

În Bulgaria, în schimb, unde rata de vaccinare este foarte mică, imunizarea cu AstraZeneca va continua cu precauție, în special la femeile sub 60 de ani. În plus, persoanele cu risc mare de formare a cheagurilor de sânge nu vor fi imunizate cu acest ser.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite