Vaccinul antigripal, la mare căutare. Mai multe țări din Europa fac comenzi suplimentare

15 octombrie 2020, 08:02

6 milioane de doze de vaccin antigripal a comandat Germania în plus față de cele 26 de milioane disponibile în acest moment. Este o cantitate dublă față de cea de anul trecut, a anunțat ministrul Sănătății, care a făcut apel la vaccinare voluntară.

Autoritățile se tem că gripa vă dubla pandemia și vor să responabilizeze populația. Jumătate de milion de doze sunt rezervate persoanelor peste 65 de ani. Vaccinindu-vă vă protejați pe voi și protejați sistemul sanitar, a declarat ministrul sănătății, care a dat exemplul personal.

Dr. Lothar Wieller, director Institutul Robert Koch: Dacã apar multe cazuri de Covid-19 și de gripã în același timp, atunci ne temem ca sistemul de sãnãtate vă fi suprasolicitat.

Germania se confrunta cu o creștere a infectărilor cu Covid-19, 5000 de cazuri zilnic.

În Franța, unde s-au raportat peste 22.000 de cazuri, vaccinul antigripal se vinde în farmacii în ritm amețitor. S-au comandat cantități suplimentare. Autoritățile au recomandat populației să se vaccineze din timp că să nu aglomereze spitalele copleșite de evoluția cazurilor COVID.

O situație similara este și la Madrid, unde centrele de vaccinare lucrează la capacitate maxima. Prioritatea este vaccinarea antigripala a vârstinicilor și a personalului medical din prima linie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă