Vaccinul ROR lipsește, copiii nu pot fi imunizați. Medicul Evelin Cristescu: Rujeola este o boală care poate să se complice și să aibă o evoluție gravă

7 februarie 2023, 10:57

Părinții care au încercat la sfârșitul lui decembrie să facă programare pentru copiii care împlineau un an au aflat că trebuie să vină mai târziu pentru vaccinare.

Medicii de familie obișnuiesc să facă din timp solicitare pentru vaccinul ROR, iar ministerul se ocupa de achiziții. De data aceasta achiziția a întârziat.

Medicul de familie Evelin Cristescu spune că medicii au fost informați că luna aceasta vor primi vaccinurile restante și se va intra în normal.

Medicul  a mai explicat că se pot vaccina copiii și după ce au împlinit vârsta de un an, termenul fiind de câteva luni, fără să pună probleme.

Rujeola este o boală care poate să se complice și să aibă o evoluție gravă, acesta este și motivul pentru care se recurge la această imunizare (…) Nu are rost să tragi de manetă să vezi dacă copilul tău face o formă gravă sau nu. Sigur, atunci când eu eram copil, vaccinul nu exista și noi toți făceam boala, dar acum există și nu are rost să riști, a subliniat Evelin Cristescu, la TVR INFO.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite