Valentina visează să aibă o cameră doar a ei, ca să-şi poată face temele și să devină contabil. Ea are nevoie de sprijinul celor din jur

24 noiembrie 2021, 18:45

Sufletul Valentinei ascunde frământările unui adult greu încercat. La doar 17 ani este, practic, ajutorul mamei și al surioarei sale mai mici.

Pentru că posibilitățile materiale ale familiei sunt modeste, timp de mai bine de un an, Valetina a fost nevoită să meargă la liceu cu bicicleta, parcurgând, zinic, 40 de kilometri dus întors. Nu s-a plâns niciodată, nici măcar atunci când ceilalți copii o ironizau din cauza problemelor cu dantura. A trecut peste toate cu stoicism.

Își dorește însă o cameră, așa cum au toți colegii, că să poată învață și ajunge contabil. Casa în care locuiește Valentina împreună cu părinții și sora mai mică, și ea cu probleme de sănătate, este foarte veche și se degradează pe zi ce trece.

Tatăl muncește din greu că să ridice o nouă locuință, însă acest lucru este greu de realizat în situația lor. Cazul Valentinei a ajuns în atenția Asociației ,,Un pas spre educație„, care încearcă să o ajute pe fată și pe familia ei. Valentina este un exemplu de curaj și voință pentru fiecare dintre noi.

Cine dorește să o ajute să își îndeplinească visul de a avea o cameră a ei într-o casă nouă, o poate face contactând Asociația ,,Un pas spre educație,, pe rețelele de socializare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite