Valeriu Gheorghiţă: Este foarte probabil ca din luna septembrie să avem această decizie de a administra doza 3. Suntem pe o pantă ascendentă a numărului de cazuri

27 iulie 2021, 15:02

„Este foarte probabil ca din luna septembrie să avem această decizie de a administra doza 3”, afirmă Valeriu Gheorghiță. „Suntem pe o pantă ascendentă a numărului de cazuri, iar persoanele cu boli cronice trebuie protejate”, a adăugat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Decizia autorităților a fost luată în condițiile în care, în această toamnă, este așteptat în România valul patru al pandemiei de COVID-19.

Persoanele care au trecut prin boală, apoi au fost vaccinate cu două doze, nu mai au neapărat indicație de a face doza a treia, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Unii epidemiologi spun că vaccinarea cu a treia doză ar trebui făcută mai repede pentru că valul patru e deja aici.

România se află la începutul celui de-al patrulea val al pandemiei de COVID-19, în acest moment existând un trend crescător al al infectărilor cu tulpina indiană Delta, „extrem de infecțioasă, care presupune spitalizare și forme de bolă mai grave”, afirmă coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite