Vânătoare de IT-iști la un târg de job-uri. România, contra tendinței din Europa, unde se fac disponibilizări în domeniu

31 martie 2023, 20:17

Andrei a venit, alături de alte sute de tineri, să vadă ce oferte de job-uri sunt la târgul de profil. Caută o companie de IT, unde să facă internship, dar e pregătit să se si angajeze.

Andrei Cioată, candidat: Caut un loc la care pot să învăţ şi la care să am oportunitate de avansare relativ rapidă.

Alexandra vrea, în schimb, un program flexibil, de preferat part-time, care să îi permită să îşi pregătească şi lucrarea de licenţă. Ştie şi ce salariu să ceară.

Alexandra Ilie, candidată: Clar nu aş vrea ceva sub 2.000, momentan. Bine, fiind pe partea de IT salariile sunt mult, nu mult, sunt ridicate.

Companiile se întrec în oferte care nu se limitează doar la partea financiară, deşi aceasta cântăreşte cel mai mult.

Vlad Alexandru, director regional Europa de Est: Am ajuns la un nivel destul de egal cu Vestul Europei, prin prisma lucrului remote. Angajaţii au descoperit că pot să lucreze pentru orice companie din lume şi nu mai trebuie să se raporteze doar la piaţa din România.

Iuliana Preda, coordonator resurse umane: Viitorii noştri salariaţi pot oricând să lucreze în alte entităţi la nivel internaţional, global.

Cele mai multe oferte oferite de cele peste 70 de companii prezente la târgul de job-uri sunt în domeniul IT, un sector care la nivel internaţional disponibilizează mii de angajaţi. România, însă, pare să fie contra valului.

Denisa Matei, organizator târg de job-uri: În continuare cererea de forţă de muncă în zona de IT este foarte crescută în România. Specialiştii noştri sunt buni, sunt competitivi.

Anca Vărzău, manager recrutare: Este o industrie în creştere. Se caută pentru că vorbim totuşi de o digitalizare a tuturor proceselor în multinaţionale, în comapnii şi atunci, sigur că asta naşte mai multe locuri de muncă.

Mădălina Chiţu, jurnalist TVR: Angajatorii au de unde alege. Ultimele date ale Institutului Naţional de Statistică arată că, deşi într-o uşoară scădere, rata şomajului în România sare de 5%. În cifre absolute asta înseamnă aproape 460 de mii de români sunt şomeri. Cei mai mulţi sunt bărbaţi şi au vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani.

Aceleaşi statistici mai arată că industria IT oferă cele mai mari salarii în România.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite