Vânătorii din Făgăraș caută ursul care a rănit o adolescentă și un bărbat, chiar în oraș
27 Octombrie 2017, 14:29 (actualizat 27 Octombrie 2017, 21:59)
(actualizat 27 Octombrie 2017, 21:59) | Știrile TVR

Se bănuieşte că animalul ar fi ajuns în pădurea de pe platforma fostului combinat chimic de lânga municipiu. Vânătorii organizează goane pentru a scoate ursul din acea zonă, pentru că acolo nu îl pot pândi şi împuşca conform autorizaţiei primite de la Ministerul Mediului.

Din ziua în care ursul a atacat oamenii în fața blocurilor din oraș, noapte de noapte patrulează mașini de Poliție, Jandarmerie și echipe de vânători. Până joi seară nu s-a mai semnalat prezenta animalului în oraș.

Joi, o localnică din cartierul Combinat a sunat la 112  după ce a auzit mormăit de urs în gospodărie. Și alți locatarii din vecinătate spun că au văzut un urs pe stradă, unii chiar în timpul zilei.

Vânătorii din Făgăraș au primit toate autorizațiile și avizele necesare pentru a căuta și împușca ursul. Animalul și-ar fi făcut culcuș în pădurea de pe platforma fostului combinat chimic al orașului. Pe cele 600 de hectare s-au aciuat tot felul de sălbăticiuni, iar vânătorii spun că trebuie să gonească animalul în afara platformei.

Goana ursului se va face similar ca la o partidă de vânătoare, folosindu-se câini speciali dresați.

În urma cercetărilor făcute în ultimile zile, vânătorii spun că ursul ar fi atacat luni din cauza că ar fi fost hăituit de câini maidanezi și așa ar fi ajuns între blocuri. El s-ar fi comportat agresiv pentru că încerca să se apere.