Vânzări record la brutării și cofetării. Un kilogram de cozonac tradițional, cu nucă și cacao ajunge la 60 de lei
24 Decembrie 2021, 12:34 (actualizat 24 Decembrie 2021, 14:44)
(actualizat 24 Decembrie 2021, 14:44) | Știrile TVR

Cozonacii cu arome îmbietoare, cu nucă, stafide sau ciocolată sunt la mare căutare. Sunt comenzi consistente și de prăjituri pentru masa de Crăciun. Produsele s-au scumpit față de anul trecut, însă diferențele de preț nu i-au descurajat pe clienți.

Brutarii și cofetarii lucrează de câteva săptămâni, la foc continuu pentru a pregăti cozonacii și prăjiturile comandate de clienți pentru sărbători.

În această brutărie, cei peste 500 de angajați lucrează în trei schimburi, dar cu greu fac față volumului.

Produsele costă mai mult față de anul trecut după scumpirea energiei și a ingredientelor. Însă diferența de preț nu i-a descurajat pe cumpărători.

Comenzile au curs și la magazinele de cartier unde un kilogram de cozonac tradițional, cu nucă și cacao ajunge la 60 de lei.

Cei mai prevăzători clienți au plasat comenzile chiar și cu o lună înaintea Crăciunului. În schimb cei care au lăsat totul pe ultima clipă sunt în multe cazuri refuzați.

Brutarii și cofetarii nu vor avea mult timp de odihnă pentru că imediat după Crăciun încep pregătirile pentru mesele de Anul Nou când bunătățile coapte și însiropate vor fi iar la mare căutare.