Varianta Delta a coronavirusului alungă turiştii din Grecia
19 Iulie 2021, 12:06 (actualizat 19 Iulie 2021, 12:39)
(actualizat 19 Iulie 2021, 12:39) | Știrile TVR

Turismul, "industrie grea" în economia Greciei, abia ajunge la jumătate din cifrele-record atinse înaintea pandemiei. Situaţia sanitară tot mai precară forţează anulări în lanţ ale vacanţelor. Varianta delta a coronavirusului pune din ce în ce mai multă presiune şi stârneşte tot mai multe temeri.

În Atena, capitala cândva inundată de turişti, mai rătăcesc acum doar o mână de oameni. Speranţele ca vaccinarea va aduce vizitatorii străini înapoi s-au năruit; varianta delta e cea care îi ţine acum la distanţă.

Incertitudinea creşte de la o zi la alta. Apar mereu noi restricţii. Sunt vizate în primul rând localurile, în care accesul a devenit foarte strict reglementat.

Experţii în turism spun că vaccinarea e cheia pentru acest sezon. Gecia a avut un început bun, dar cifrele s-au blocat în utlima perioadă, în pofida oricărui efort.

Ministerul grec al Turismului respinge afirmațiile potrivit cărora turiştii sunt cei care au contribuit la creșterea constantă în ultimele săptămâni a noilor cazuri de coronavirus în Grecia. Şi la depistarea tot mai frecventă a variantei delta în testele covid.