Varianta Delta a devenit dominantă în România. Cinci județe și Capitala au depășit un caz la mia de locuitori. În 13 localități din Timiș au fost impuse restricții
07 Septembrie 2021, 22:36 (actualizat 07 Septembrie 2021, 23:17)
(actualizat 07 Septembrie 2021, 23:17) | Știrile TVR

Ritmul de infectare cu coronavirus se întoarce la nivelurile ridicate din primăvară. Peste 2 mii de noi cazuri de îmbolnăvire au apărut în 24 de ore. Câteva județe au depășit incidența de 1 la mia de locuitori, dar sunt comune cu 5 cazuri la mia de locuitori. Aici s-au impus restricții. Varianta Delta a virusului a devenit dominantă în România, a avertizat Institutul Național de Statistică.

În doar o lună, în aproape toată țara, numărul de îmbolnăviri a crescut de 10 ori.

Acum s-a atins nivelul lunii aprilie. 426 de pacienți sunt tratați de Covid la Terapie Intensivă. 48 au pierdut lupta cu boala.

Cinci județe și Capitala au depășit incidența de un caz la mia de locuitori.

În Timiș sunt restricții în 13 localități.

În Denta și în Secaş s-au luat cele mai dure măsuri, inclusiv carantina de noapte.

Localnicii nu mai pot ieși din case între orele 20 și 5 dimineața vineri, sâmbătă și duminică, zile în care se vor închide mai devreme magazinele, restaurantele și celelalte spații comerciale.

O explicație a creșterii numărului de cazuri e aceea că tulpina Delta a virusului e și mai contagioasă și se transmite deja comunitar în mare parte din țară, potrivit Institutului Național de Statistică.

8 din 10 persoane infectate cu varianta Delta sunt nevaccinate.