Veneția se pregătește de festival. Începe Bienala

31 august 2020, 08:48

Venețienii sunt foarte ocupați în aceste zile. În tot orașul se spală fațade, se aranjează mese pe terase, se pun covoare roșii. Mai e puțin și festivalul de film începe pe 2 septembrie, cu invitați de seamă.

În restaurantele celebre, cum e La Favorita, de pe Lido, se fac deja rezervări. De peste 65 de ani, proprietarii servesc vedete. Specialitățile casei: risotto cu creveți și ciuperci porcini, spaghete cu scoici, creveți și caracatița la grătar.

Anul acesta sunt așteptați în principal actori italieni; restricțiile de călătorie îi țin acasă pe americani, chinezi, francezi și ruși, altădată oaspeți obișnuiți ai Bienalei.

Hotelurile de lux s-au redeschis special pentru eveniment, după luni în șir de blocaj pandemic. Acum sunt puse la punct ultimele detalii, cum ar fi pregătirea taxiurilor pe apă care vor aduce fiecare oaspete la docul său privat.

Întregul oraș speră într-un impuls dat economiei locale – iar oamenii de acolo, entuziasmați de eveniment, au o singrua neplăcere: că vor fi ținuți la mare distanță de covorul roșu, pentru evitarea aglomerației.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă