Ventilarea încăperilor, măsură împotriva coronavirusului, în Germania

16 octombrie 2020, 07:26

Sălile de clasă trebuie aerisite de 3 ori pe oră în această iarnă. Cel puțin așa se recomandă în Germania, unde ventilarea încăperilor a devenit o obsesie națională. Face parte din strategia guvernului de luptă împotriva noului coronavirus.

Autoritățile au elaborat un manual de instrucțiuni de câteva pagini pe acest subiect. Se recomandă, între altele, deschiderea ferestrelor 5 minute.

Dacă va deveni normă, părinții și profesorii au luat în calcul să-i lase pe elevi să poarte căciuli și fulare în clasă, în această iarnă.

Pe de altă parte, cancelarul Merkel a făcut apel la tineri să facă mai puține petreceri. Dacă nu controlăm creșterea exponențială a infectărilor, nu va fi bine, a declarat șefa guvernului de la Berlin.

Merkel: „Sunt convinsă că ceea ce facem sau nu facem în aceste zile și săptămâni va fi decisiv pentru modul în care vom trece prin această pandemie. Pentru că putem vedea curbele cifrelor infecției îndreptate în sus, în unele cazuri destul de abrupt și că avem o rată foarte mare de infectări în unele regiuni din Germania”.

La Koln sunt cozi la testările Covid.

A fost amplasat un centru mobil lângă gară. Autoritățile au reluat testările în masă după ce Federația spitalelor din Germania a anunțat că numărul pacienților din spitale s-a dublat, în ultima săptămână.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite