Viceministrul rus al Apărării responsabil cu logistica a fost înlocuit cu generalul care a coordonat distrugerea oraşului ucrainean Mariupol

Generalul rus Mihail Mizinţev
Generalul rus Mihail Mizinţev
24 septembrie 2022, 16:16

Generalul de armată Dmitri Bulgakov a fost eliberat din funcţia de viceministru al Apărării al Federaţiei Ruse, întrucât a primit alte însărcinări”, se arată în comunicat.

În locul său a fost numit generalul Mihail Mizinţev, care până în prezent a fost şeful Centrului Naţional de Comandă al Apărării. Acesta va fi responsabil cu ”aprovizionarea materială şi tehnică a forţelor armate”, se arată în document.

Generalul Mizinţev este un ofiţer foarte cunoscut, care a comandat operaţiuni ale armatei ruse în Siria şi care a coordonat anul acesta, în luna mai, asaltul încheiat prin cucerirea oraşului ucrainean Mariupol.

Rusia se află în plină campanie de mobilizare a aproximativ 300.000 de rezervişti pentru a-şi consolida trupele ce participă la războiul declanșat de Moscova în Ucraina.

Înlocuirea viceministrului Apărării însărcinat cu aprovizionarea trupelor readuce în atenţie numeroasele probleme logistice de care armata rusă s-a lovit de la începutul invaziei în Ucraina şi care par a fi jucat un rol major în eşecurile de pe front, inclusiv în decizia de retragere din nordul Ucrainei şi axarea pe ofensivele din estul şi sudul acestei ţări.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite