Victor Costache: Starea românului de pe nava de croazieră din Japonia, infectat cu coronavirus, este bună și stabilă

Victor Costache
Victor Costache
17 februarie 2020, 09:14

Ministrul a prezentat măsurile luate de Guvern pentru a proteja populaţia de acest virus.

„Am refăcut stocurile, tot ce înseamnă biocide, materiale de protecţie deoarece stocurile, cel puţin ale Ministerului Sănătăţii, erau aproape zero. (…) De asemenea, am introdus şi am legalizat noţiunea de carantină. Toţi cei care intră în momentul de faţă în România din zona afectată intră în carantină. Am identificat centre la nivel naţional în care aceste persoane care călătoresc din această zonă sunt puse în carantină”, a declarat Costache, la un post de televiziune, citat de Agerpres.

El a arătat că, la momentul actual, în Bucureşti se află două persoane în carantină. Ministrul a subliniat, însă, că nu este vorba de pacienţi infectaţi, ci de persoane fără probleme de sănătate care vin din zone de risc.

„Ce se întâmplă cu ceilalți care vin din alte zone? Sunt în izolare voluntară al domiciliu și sunt în legătură cu cei de la DSP. În momentul de față avem undeva în jur de 340 de astfel de persoane care au venit din zone mai puțin afectate și sunt în izolare la domiciliu”, a explicat demnitarul.

În ceea ce priveşte capacitatea de diagnostic a coronavirusului la nivel național, Victor Costache a afirmat că există peste 1.500 de teste cu ajutorul cărora se poate pune un diagnostic în 3-4 ore

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România, la un pas de epidemie de gripă