VIDEO. Imagini spectaculoase cu o haită de lupi surprinse în pădurile din Neamț

Imagini spectaculoase cu o haită de lupi surprinse în pădurile din Neamț
Imagini spectaculoase cu o haită de lupi surprinse în pădurile din Neamț
26 octombrie 2020, 17:00

Potrivit Romsilva, profesorul Ștefan Ciotău a surprins imaginile cu lupii aflați în sălbăticie în pădurile din județul Neamț. În filmare apare o haită formată din cel puțin șase lupi care se deplasează pe un teren din Ocolul Silvic Tarcău.

Reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor susțin că în zonă în care a fost realizată filmarea trăiesc aproximativ 23 de lupi.

Statisticile arată că România are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Europa. Aceste animale sunt prădători foarte discreți și eficienți, fiind văzuți rar în libertate.

Lupul este un carnivor care trăiește în haită și are un rol important în menținerea echilibrului ecologic și a unor ecosisteme natural sănătoase. Lupii atacă în haită și dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă.

Lupii pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Au simțuri foarte dezvoltate, ceea ce le permite să vâneze ziua și noaptea.

Sursa: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite