VIDEO Putin a dansat cu mireasa – ministru de Externe al Austriei. Reacții la Viena după imaginile surprinse de televiziunea de stat de la Moscova

19 august 2018, 17:11

Imaginile cu Putin dansând, surprinse de televiziunea de stat de la Moscova, au accentuat criticile de la Viena, dar și din presa internațională legate de prezența invitatului special Vladmir Putin la nunta șefei diplomației austriece.

Evenimentul a avut loc într-o zona viticolă, într-un spirit rustic, în prezența a sute de polițiști și de membri ai unităților de elită. Aceștia au fost amplasați peste tot – pe aeroportul Graz, în vie, în bucătărie, pe terase sau pe clădiri.

Președintele rus i-a adus miresei un buchet de flori și a venit însoțit de soliști cazaci, care le-au cântat mirilor o serenadă.

Dansul dintre Karin Kneissl și Vladimir Putin a fost însă cel care a provocat aplauzele asistenței și a intensificat furtuna politică la Viena.

Analiștii se întreabă care este miza acestui dans, dincolo de faptul că liderul rus și-a lăsat semnătura și pe mașina mirilor.

Criticii lui Karin Kneissl văd și o slăbire a poziției UE în fața Rusiei, în contextul în care Bruxelles-ul a impus sancțiuni economice Moscovei.

O oră și 20 de minute a stat Vladimir Putin în Austria înainte de convorbirile cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Întâlnirea de la Castelul Meseberg de lângă Berlin a fost prima dintre cei doi lideri după anexarea Crimeii de către Rusia.

Nu s-a ajuns la niciun progres clar pe temele conflictelor din Siria și Ucraina, sau pe cea legată de conducta de gaz Nord Stream 2.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite