Violenţa în trafic a atins valenţe mortale. Fost şef în Poliţia Rutieră: ”Societatea este într-o deplină degringoladă, iar totul se răsfrânge în trafic”

8 iulie 2022, 17:10

Scene violente în trafic au avut loc și în Sibiu, iar martorii au filmat fără să intervină. Chiar dacă sancţiunile pentru agresivitatea în trafic sunt mai dur taxate, pare că nimic nu mai poate pune frână comportamentului agresiv.

Un bărbat de 52 de ani din Bacău a murit după ce a fost bătut în trafic. Agresorii au fost prinşi abia după ce poliţiştii au vizionat imaginile filmate de camerele de supraveghere din zonă pentru că, după incident, aceștia s-au urcat în maşină şi s-au făcut nevăzuţi.

Şoferul agresor a fost reţinut pentru lovituri cauzatoare de moarte. Dar a fost eliberat după 24 de ore de procurori, care nici măcar n-au mai cerut arestarea preventivă pentru că victima ar fi murit în urma unui accident vascular cerebral, deşi imaginile arată clar cum este bătută cu bestialitate.

Psihiatrii susţin că putem vorbi de un fenomen social creat de faptul că românii au cultura că violenţa face parte din cotidian.

Nici specialiştii în educaţie rutieră Nu cred că agresivitatea în trafic va dispărea curând.

Lucian Diniță, fost şef Poliţia Rutieră: Un astfel de comportament nu ai cum să îl combaţi pentru că el apare instant. Societatea este într-o deplină degringoladă, iar totul se răsfrânge în trafic. Unde să-şi verse nervii? În trafic!

Singurul caz de agresivitate în trafic finalizat cu o condamnare a fost al controlorului de trafic Iulian Sănducu, autorul incidentului de la Fântâna Miorița din 2015.

Magistrații Curții de Apel București l-au condamnat, anul trecut, la 5 ani de închisoare pentru tentativă de omor, după ce Tribunalul București îl achitase. Bărbatul a acroșat intenționat cu mașină un alt autoturism, pe care l-a proiectat în afara șoselei.

Un pieton care circula pe trotuar a fost la un pas să fie lovit de mașina scăpată de sub control. România are cifre dramatice în privința deceselor din accidente rutiere: dublu faţă de media europeană.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite