Cercetătorii chinezi dau asigurări că mutațiile genetice ale virusului nu afectează dezvoltarea vaccinului

22 octombrie 2020, 09:59

Temerea cea mai mare a oamenilor de știință care lucrează în toată lumea la mult așteptatele vaccinuri împotriva COVID este că virusul Sars Cov 2 ar putea suferi o mutație care să le facă munca inutilă. Cercetătorii chinezi dau asigurări că evoluția virusului de până acum nu schimbă datele studiilor.

Țian Baoguo, ministrul chinez al Sănătăţii: Din datele culese la nivel global am strâns aproape 150 de mii de secvențe ale genomului de Covid-19, din 113 state de pe toate continentele. Studiul comparativ ne arată că mutațiile nu sunt atât de semnificative. Sunt mutații normale care nu vor avea un impact asupra dezvoltării vaccinului.

Un sondaj realizat la nivel mondial de o organizație anglo-americană privind încrederea în vaccinuri arată că majoritatea oamenilor ar accepta vaccinul împotriva COVID-19 dacă acesta ar fi oferit de guvern sau angajator.

Organizația Mondială a Sănătății susține că cel puţin 60% din populaţie ar trebui să dobândească imunitate pentru a rupe lanţul de transmitere al Sars COV 2.

Din toate serurile testate până în prezent, nici unul nu a primit aprobarea pentru a fi distribuit populației.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă