Virusul, învins de o femeie de 96 de ani din Prahova. “Străbunica Oița”: “A venit din senin așa pe capul meu, dar Dumnezeu m-a ajutat”

13 octombrie 2020, 21:06

“A venit din senin așa pe capul meu, dar Dumnezeu m-a ajutat!”, spune Ioana Pluteanu.

Credință, rugăciune și mult optimism. Aceasta este rețeta pe care străbunica Oița a aplicat-o în lupta cu virusul, iar formula a dat roade. Totul a început după ce fiica ei a contractat virusul de la un zugrav care a fost în casă pentru o lucrare.

Constanța Dragnea, fiica Ionei Pluteanu: “La nouă zile după plecarea zugravului, au început simptomele. Am făcut eu mai întâi febra, nu poftă de mâncare, am luat paracetamol, după care a început mama”.

La început, bunicuța nu a avut simptome serioase, dar ulterior lucrurile s-au agravat. La scurta vreme, bătrâna a fost internată la Spitalul Municipal Câmpina.

Dr. Călin Tiu, manager Spitalul Municipal Câmpina: “Într-adevăr, 96 de ani înseamnă deja un record de longevitate, iar un pacient COVID care se vindecă, probabil că este considerat, pe bună dreptate, un caz mai rar. Au intervenit doi factori, în primul rând biologia dânsei, o persoană foarte tonică pentru 96 de ani, cu puține comorbidități”.

Nici revenirea acasă după tratament nu a fost ușoară. Însă veselă, cum a fost toată viața, femeia a reușit să treacă și peste aceasta cumpănă.

Acum, după ce a învins boala, străbunica Oița, cum o alintă cei dragi, se bucură din nou de viață și merge în continare pe același drum al credinței, cu convingerea că s-a născut a doua oară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite