Vladimir Putin, 70 de ani de viață și 7 luni de război. Patriarhul Kirill a ordonat preoților să se roage pentru sărbătorit timp de două zile

7 octombrie 2022, 09:47

Aniversarea a coincis cu summitul liderilor Comunităţii Statelor Independente, organizat de preşedintele rus la Sankt Petersburg. Chiar şi aşa, cei mai mulţi dintre şefii de stat ai CSI au absentat. Excepţie a făcut preşedintele belarus Alexandr Lukashenko, cel care i-a făcut cadou lui Putin un tractor.

Primii care s-au grăbit să îl felicite pe Putin, cu ocazia zilei sale de naştere, au fost Patriarhul Rusiei – Kirill, liderul nord corean – Kim Jong Un şi preşedintele din Nicaragua, Daniel Ortega.

––––––––––––––––––––––––-

Astăzi se pregătește o întâlnire informală a președintelui rus cu liderii ţărilor membre ale Comunităţii Statelor Independente (CSI) la Sankt Petersburg. Preşedintele Belarusului Aleksandr Lukaşenko și-a anunțat participarea. Vor fi prezenți probabil și lideri din Kârgâstan, Uzbekistan, Tadjikistan.

Presa rusă a vehiculat zvonul că Vladimir Putin s-ar fi adăpostit într-un buncăr antiatomic. Weekendul trecut, liderul rus i-a vizitat pe șamanii din regiunea Tuva.

Nu sunt programate discursuri sau spectacole cu ocazia zilei de naștere a președintelui rus. Acesta a preferat întotdeauna să iși petreacă discret ziua.

Pe plan politic, i-au mai rămas doar prietenii de la Beijing și din cele câteva republici foste sovietice din Asia, dar și aceștia au respins anexarea ilegală a celor patru regiuni ucrainene.

Vladimir Putin este un lider pe care analiștii politici îl compară tot mai des cu Stalin în ultimele zile de viață.

Propagandiștii de elită ai Kremlinului au început să vorbească critic despre mobilizarea rușilor pentru războiul din Ucraina, despre modul în care este organizată aceasta, precum și despre starea precară a armatei și a noilor recruți.

Postul de televiziune Rossiya 1 consideră că ofensiva ucraineană în curs de desfășurare a fost în mare parte planificată pentru a-i strica ziua liderului rus.

Președintele rus împlinește astăzi 70 de ani.

CITEȘTE ȘI: The Times: Putin la 70 de ani – izolat, irațional și paranoic. „E dezordine. Nimeni nu explică nimic nimănui”

Patriarhul Kirill a ordonat preoților să se roage pentru Putin timp de două zile în cinstea zilei sale de naștere, potrivit Nexta TV.

Preşedintele Belarusului Aleksandr Lukaşenko l-a felicitat pe Vladimir Putin de ziua sa: „Ca un adevărat lider al unei mari puteri, iei decizii echilibrate și dificile pentru a asigura dezvoltarea independentă a Federației Ruse, pentru a proteja tradițiile și valorile poporului rus”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite