Vladimir Putin: Rusia este gata să-l primească pe preşedintele ucrainean pentru convorbiri la Moscova

Kremlin Moscova
Kremlin Moscova
22 aprilie 2021, 21:14

Vladimir Putin a făcut această declaraţie după ce preşedintele ucrainean Zelenski l-a invitat marţi pe omologul său rus să se întâlnească în estul Ucrainei, în zona de conflict cu separatiştii proruşi, pentru a face să scadă tensiunea dintre cele două ţări. „Domnule Putin! Sunt dispus să vă propun să ne întâlnim în orice loc din Donbas-ul ucrainean unde războiul continuă”, a declarat Zelenski.

Potrivit lui Putin, citat de TASS, Kievul „a întreprins în ultima vreme numeroşi paşi care distrug relaţiile ruso-ucrainene”, „dar dacă preşedintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, doreşte o restabilire a acestor relaţii, atunci Rusia nu va face decât să salute acest lucru”.

Vladimir Putin a făcut această declaraţie în timpul întrevederii sale cu preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko.

Liderul rus a subliniat, de asemenea, că propunerile privind mutarea de la Minsk a Grupului de contact pentru Donbas aduc cu o tentativă de eschivare de la soluţionarea reală a problemelor.

„Belarus ne-a oferit un teren pentru convorbiri şi nici nu se amestecă în acest proces. A creat condiţii de lucru celor care vor să caute căi de soluţionare a problemelor. Însă, dacă cineva nu vrea să se ocupe cu aceasta (cu soluţionarea problemelor), atunci motive pentru a nu lucra asupra acestui domeniu, în opinia mea foarte important, pot fi găsite întotdeauna. Pare că se caută astfel de motive pentru a evita discutarea problemei Donbasului şi a îngropa acordurile de la Minsk definitiv”, a accentuat Putin.

Războiul din Donbas s-a soldat cu peste 13.000 de morţi şi aproape 1,5 milioane de persoane strămutate de când a început acum şapte ani, în urma anexării de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea.

Sursa: Agerpres

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite