Vladimir Putin acuză NATO că participă la conflictul din Ucraina furnizând arme

Vladimir Putin / Kremlin
Vladimir Putin / Kremlin
26 februarie 2023, 10:34

„Ei (ţările NATO) trimit Ucrainei arme în valoare de zeci de miliarde de dolari. Aceasta este cu adevărat participare” (la conflictul din Ucraina), a spus Putin într-un interviu pentru canalul Rossia-1, difuzat duminică.

„Aceasta înseamnă că ei iau parte, zilnic, la crimele regimului de la Kiev”, a adăugat preşedintele rus.

Ţările occidentale, a mai afirmat Putin, au „doar un singur scop: să distrugă fosta Uniune Sovietică şi partea sa principală, Federaţia Rusă”.

„Doar în acel moment ei ne vor accepta poate în aşa-zisa familie a popoarelor civilizate, însă doar separat, fiecare parte separat”, a continuat Vladimir Putin, în acest interviu acordat în marja unui concert patriotic ce a avut loc joi, cu o zi înainte de marcarea unui an de la declanşarea ofensivei ruse în Ucraina.

În acest interviu, preşedintele rus şi-a reiterat de asemenea apelul la crearea unei lumi multipolare.

„Suntem împotriva a ce? Împotriva faptului că această lume nouă ce apare se construieşte doar în interesul unei singure ţări: SUA. Acum, tentativele lor de a reconfigura lumea conform imaginii lor, după destrămarea Uniunii Sovietice, au dus la această situaţie, (iar) noi suntem pur şi simplu obligaţi să reacţionăm”, a spus Putin.

Rusia a declanşat o invazie în Ucraina, de la începerea căreia a fost marcat vineri, 24 februarie, un an, prima agresiune de acest gen în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

 

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite