Vladimir Putin aduce "corecturi" la ordinul de mobilizare parţială din 21 septembrie
05 Octombrie 2022, 16:45 (actualizat 05 Octombrie 2022, 16:54)
(actualizat 05 Octombrie 2022, 16:54) | Știrile TVR

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat miercuri că a semnat un decret prin care se fac "corecturi" la ordinul de mobilizare parţială din 21 septembrie, transmite televiziunea de stat rusă, preluată de The Guardian.

 

În cadrul unor comentarii făcute la o întâlnire cu profesorii, Putin a afirmat că noul decret amână încorporarea pentru mai multe categorii de studenţi, inclusiv pentru cei de la universităţile private acreditate, precum şi pentru anumiţi absolvenţi înscrişi la studii post-universitare.

"Această mobilizare ridică multe întrebări. Este necesar să corectăm toate greșelile și să ne asigurăm că nu se vor mai repeta", a mustrat Putin în timpul unei videoconferințe cu Consiliul său de Securitate, transmisă de televiziunea rusă.

Președintele s-a referit la convocarea capilor de familii numeroase, a persoanelor care suferă de boli grave și a celor foarte în vârstă, care ar trebui să fie scutiți prin lege.

"Dacă s-a făcut o greșeală, aceasta trebuie corectată, iar cei care au fost convocați fără un motiv adecvat trebuie aduși acasă", a declarat Putin.