Vladimir Putin declară că este pregătit să discute despre planul de pace propus de China în cazul războiului din Ucraina

Vladimir Putin
Vladimir Putin
20 martie 2023, 17:06

”Suntem mereu deschişi pentru un proces de negocieri. Indubitabil, noi vom discuta despre toate aceste chestiuni, inclusiv despre iniţiativele dumneavoastră, pe care le tratăm cu respect”, a declarat Putin în timpul acestei întâlniri informale al cărei început a fost transmis de televiziunea publică rusă.

De partea sa, liderul chinez i-a transmis lui Vladimir Putin că este ”convins” că acesta se bucură de sprijinul poporului rus înaintea alegerilor prezidenţiale din 2024.

Adresându-se prin intermediul unui interpret, Xi Jinping i-a mulţumit liderului de la Kremlin pentru sprijinul său adresat Chinei şi a subliniat că relaţiile dintre Beijing şi Moscova trebuie să fie apropiate.

”Suntem parteneri într-o cooperare strategică globală. Acest statut face necesară existenţa unor relaţii strânse între ţările noastre”, a spus şeful statulşui chinez în debutul întâlnirii cu liderul rus.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite