Vladimir Putin spune că Rusia se luptă pentru propria existență: ”Pentru noi asta nu este o sarcină geopolitică, ci o sarcină de supraviețuire a statului rus”
14 Martie 2023, 16:47 | Știrile TVR

Președintele Vladimir Putin a declarat că miza în Ucraina este însăși existența Rusiei ca stat. Adresându-se angajaților de la o fabrică de aviație din Bureatia, Putin a detaliat ideea deja cunoscută că Occidentul este hotărât să destrame Rusia, potrivit agenției Reuters.

"Așadar, pentru noi asta nu este o sarcină geopolitică, ci o sarcină de supraviețuire a statului rus, de creare a condițiilor pentru dezvoltarea viitoare a țării și a copiilor noștri", a spus el.

Putin a acuzat Occidentul că folosește Ucraina ca pe un instrument pentru a purta un război împotriva Rusiei și a-i provoca o "înfrângere strategică". Statele Unite și aliații săi spun că ajută Ucraina să se apere de o invazie de tip imperial care a distrus orașele ucrainene, a ucis mii de civili și a forțat milioane de oameni să își părăsească locuințele.

Vladimir Putin a declarat, răspunzând la o întrebare, că a fost îngrijorat în privința economiei atunci când Occidentul a impus valuri de sancțiuni fără precedent anul trecut, dar că aceasta s-a dovedit mai puternică decât se estima.

"Ne-am sporit suveranitatea economică de multe ori. La urma urmei, pe ce s-a bazat inamicul nostru? Că ne vom prăbuși în 2-3 săptămâni sau într-o lună", a spus el.

El a spus că inamicul se aștepta ca fabricile să se oprească, sistemul financiar să se prăbușească, șomajul să crească, protestatarii să iasă în stradă, iar Rusia "să se clatine din interior și să se prăbușească".

"Acest lucru nu s-a întâmplat", a spus Putin. "S-a dovedit, pentru mulți dintre noi, și chiar mai mult pentru țările occidentale, că bazele fundamentale ale stabilității Rusiei sunt mult mai puternice decât se credea".