Vloggerul George Buhnici a fost amendat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu 20.000 de lei, pentru declaraţiile controversate despre femei

George Buhnici
George Buhnici
31 august 2022, 13:59

Vloggerul George Buhnici a stârnit un val de critici în spațiul public după ce a susținut că cei care se duc la mare vor să vadă „piele fără vergeturi”, el îndemnându-le pe fete să meargă la sală. Ulterior, Buhnici și-a cerut scuze public, într-un mesaj video postat pe internet, intitulat „Iertați-mă, doamnelor”.

CNCD apreciază că „afirmaţiile făcute de George Daniel Buhnici la adresa femeilor, în cadrul emisiunii TV ‘XNS’, în luna iulie a anului curent, emisiune ce a fost difuzată pe postul TV Antena 1, reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate umană”. Hotărârea a fost adoptată cu unanimitatea de voturi a celor şapte membri ai Colegiului director prezenţi.

Printre declaraţiile sancţionate s-au regăsit: „Şi-am văzut fete care arată foarte bine, aici. Dar am văzut şi fete care nu arată foarte bine.Şi nu as vrea să mi se interpreteze, suntem la un festival, putem să dăm vina pe orice, bă, dar serios, mai mergeţi pe la sală fetelor!” şi „Venim la mare ca să vedem piele, aş vrea ca pielea aia să n-aibă vergeturi. Deci, dacă aţi investi în săliţă cât investiţi în tatuaje, cred că am fi toţi mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală”.

CITIȚI ȘI:

„Vreau să-mi cer scuze public tuturor celor pe care i-am jignit”. Vloggerul George Buhnici își cere iertare după două săptămâni de la mesajul controversat

Consiliul pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat cu privire la declarațiile lui George Buhnici

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite