Volodimir Zelenski: Patru milioane de ucraineni, afectaţi de întreruperi de electricitate
29 Octombrie 2022, 07:55 (actualizat 29 Octombrie 2022, 08:01)
(actualizat 29 Octombrie 2022, 08:01) | Știrile TVR

Aproape patru milioane de persoane sunt afectate de întreruperi de electricitate după recentele atacuri ruse asupra infrastructurilor energetice din Ucraina, a declarat vineri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează AFP.

"În multe oraşe şi districte ale ţării noastre au fost introduse întreruperi pentru a stabiliza" situaţia, a spus preşedintele ucrainean în discursul său zilnic. "Aproape patru milioane de ucraineni se confruntă în prezent cu aceste restricţii", a adăugat el.

Acestea sunt oraşul "Kiev şi regiunea sa", precum şi provinciile Jitomir (centru-vest), Poltava, Cherkassy şi Kirovograd în centru, Rivne (vest), Harkov (est), Cernigov şi Sumî în nord, a spus el.

Întreruperi de electricitate 'fără precedent' sunt prevăzute la Kiev şi în regiunea sa, din cauza pagubelor importante provocate sistemului energetic din Ucraina de recentele lovituri ale forţelor ruse, a anunţat vineri operatorul privat ucrainean DTEK.

De mai bine de două săptămâni, Rusia şi-a înmulţit atacurile împotriva infrastructurilor energetice ale Ucrainei, ceea ce a provocat distrugerea a cel puţin o treime din capacităţi.