Volodimir Zelenski i-a vizitat și i-a decorat pe militarii răniți internați într-un spital din Liov. La Liov a mers și președintele Letoniei, într-o vizită surpriză. Între timp, la Bahmut, lunetiștii intră în prima linie

3 martie 2023, 18:50

La aproape 24 de ore de la atacul rusesc cu rachete asupra unui bloc de locuințe din orașul ucrainean Zaporojie, echipele speciale au mai recuperat două cadavre dintre dărâmături.

Potrivit oficialilor ucraineni, 11 locuitori au fost salvați după atac și au fost transportați la spitale pentru a li se acorda îngrijiri.

Președintele Ucrainei a promis că rușii care se fac responsabili pentru recentul atac vor fi aduși în fața justiției.

Astăzi, liderul ucrainean s-a deplasat la Liov, în vestul țării, unde a vizitat un spital în care sunt tratați soldații răniți pe front.

Volodimir Zelenski le-a mulțumit soldaților pentru curaj dar și cadrelor medicale pentru ajutorul dat militarilor.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: „Vreau să vă mulţumesc pentru activitatea voastră, în special din acest an. A fost o provocare dificilă pentru toată lumea. Vă mulţumesc pentru că aţi ajutat atât de mulţi soldaţi, eroi, să revină pe picioarele lor. Ţara vă vede activitatea, este apreciată foarte mult, şi eu vă doresc ceea ce voi le oferiţi soldaţilor noştri – sănătate şi victorie, glorie Ucrainei!”

Tot la Liov s-a aflat, într-o vizită surpriză, președintele Letoniei, care a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor Ucraineni, împreună cu Volodimir Zelenski.

În regiunea Bahmut, soldații ucraineni continuă să reziste în fața asalturilor rusești. Situația este din ce în ce mai dificilă, dar pregătirile unităților de lunetiști sunt tot mai intense.

Lunetiştii trebuie să îşi îndeplinească misiunea bine, iar în această noapte vor acţiona în prima linie. Vor merge în zona Bahmut, unul dintre punctele principale de apărare din jurul Bahmut.

La Washington are loc vizita cancelarului Germaniei, Olaf Scholz. Cancelarul german va discuta cu președintele american Joe Biden despre ajutorul militar pentru Ucraina.

Spre deosebire de alte întrevederi, întâlnirea va fi una discretă, fără ceremonii oficiale, fără conferințe de presă și fără detalii despre program.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă