Voluntariatul, ca stil de viață. Ultimele luni au însemnat luptă la foc continuu pentru voluntarii de la Asociația Școala Mamei Junior

2 decembrie 2020, 10:56

Pentru o mână de tineri din Timișoara, ultimele luni au însemnat voluntariat, zi și noapte, în slujba celor care au avut nevoie, fie că vorbim de cadrele medicale din linia întâi, sau de oameni care au avut de suferit în urma acestor vremuri grele. Teama de infectare cu SARS-COV2 dispare atunci când sufletul celui care donează se umple de zâmbetul fericit al celui care primește.

Cosmin Catona este din Timișoara și face voluntariat de nouă ani de zile. Până la începutul pandemiei a lucrat pe cont propriu. Din martie însă s-a alăturat Asociației Școală Mamei Junior și aproape că nu trece zi fără să nu împartă cadouri celor aflați în nevoie.

Ultimele săptămâni au fost pline pentru voluntarii din Asociația Școală Mamei Junior care s-au luptat să strângă toate cele necesare pentru ca sărbătorile să fie puțin mai bune pentru cei oropsiți.

Și nu doar în ajutorul celor afectați de pandemiei au venit voluntarii de la Asociația Școala Mamei Junior. Spitalele au fost în atenția voluntarilor din prima zi de luptă a cadrelor medicale din linia întâi. La Spitalul Județean din Timișoara, am găsit-o pe fondatoarea asociației, Ioana Vârtosu, medic pediatru de profesie. Ea a adus paturi de Terapie Intensivă.

Pentru Ioana Vârtosu și voluntarii ei, ultimele luni au însemnat luptă la foc continuu, nu doar pentru unitățile sanitare din Timiș ci și din alte județe din țară.

Printre materialele donate de Asociația Școala Mamei Junior către unitățile sanitare se numără, echipamente de protecție, aparatură medicală, mâncare, produse de igiena sau paturi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite