Vor lumină în case, nu încă un bloc în apropiere. O clădire cu patru etaje ar urma să se ridice între două blocuri din Sectorul 5 al Capitalei

9 februarie 2022, 21:55

Clădirea cu parter și 4 etaje ar urma să se construiască la mică distanță de alte două blocuri, pe o alee din Sectorul 5 al Capitalei.

Locuitorii din zonă spun că, până nu de mult, terenul figura ca „spațiu verde” în actele oficiale, după care a fost folosit ca parcare, iar apoi a ajuns în proprietatea Asociației Partidei Romilor Pro-Europa.

Gândul că odată cu ridicarea noului imobil nu le va mai pătrunde lumina naturală în apartamente, îi îngrijorează pe cei mai mulți locatari.

Din imaginile de la fața locului reiese că pe terenul pe care urmează să se construiască noul imobil trec mai multe rețele de utilități.

Dan Trifu, preşedinte Eco-Civica: Vorbim de un teren între blocuri pe care Legea 24 îl numește ca spațiu verde. Această lege a spațiilor verzi spune că terenurile care însoțesc blocurile de locuințe sunt spații verzi și ca atare nu se poate construi pe ele. Așa că, dacă se încearcă construirea pe terenul respectiv, ne vom adresa instanței. Vom face și o cerere către Primăria Sectorului 5 să respecte legea. În cazul în care Primăria emite acte sau documentații urbanistice, le vom ataca în instanță.

Într-un răspuns pentru Știrile TVR, Primăria Sectorului 5 susține că terenul este în proprietatea unei asociații încă din anul 1999 și face parte din „categoria de folosință curți-construcții și nicidecum spații verzi”.

Tot Primăria menționează că, până acum, nu a fost emisă o autorizație de construire, ci a fost întocmită doar documentația de urbanism tip P.U.D. care este în curs de avizare și aprobare.

Am încercat să obținem și un punct de vedere de la reprezentanții Asociașiei Partida Romilor Pro-Europa, care ar urma să ridice imobilul. Dar până la difuzarea știrii la Telejurnal nu ne-au răspuns.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă