Vouchere și petreceri la birou, în locul tradiționalului coș de Paște din partea firmei

19 aprilie 2022, 17:45

Alina lucrează într-o companie internațională de inginerie. Tânăra va primi de Paște, alături de colegii ei, tichete cadou în valoare de 150 de lei.

ALINA STAN, angajata unei companii: Nu m-am gândit ce voi face cu banii, dar cu siguranță îmi voi lua ceva frumos. Este mult mai simplu să îi acorzi unui angajat o sumă de bani, e de preferat să-i lași pe ei să-și aleagă ce anume vor să-și cumpere.

Astfel de beneficii, diferite de cele de dinainte de pandemie, oferă tot mai multe companii, potrivit unui sondaj recent făcut de o companie de recrutare.

RALUCA DUMITRA, director de marketing al unei companii de recrutare: Angajatorii mai oferă în acest an, de Paște, zile libere suplimentare și mulți organizează petreceri la sedii.

Specialiștii din piața muncii spun că această schimbare era de așteptat în actualul context.

DANIELA NECEFOR, consilier dezvoltare carieră: Este foarte important pentru fiecare angajat să își poată valorifica atât timpul, cât și banii, independent de opțiunea companiei.

La fel de așteptată era și micșorarea acestei recompense.

LEONARD RIZOIU, specialist în recrutare: Există vouchere, prime, bonusuri și chiar reduceri la site-urile de cumpărături. Referitor la cuantumul primei, ea este în ușoară scădere față de anii precedenți.

Potrivit aceluiași sondaj, cei mai mulți angajatori (37%) au alocat 100-200 de lei per angajat. 27% merg pe valori între 200 și 400 de lei, în timp ce 21% oferă beneficii cuprinse între 400 și 800 lei. Restul, de 15%, alocă peste 800 de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Grecii marchează începutul postului Paștelui cu o bătaie cu făină