Voucherele de vacanţă ar putea fi acordate din nou de anul viitor
14 Noiembrie 2021, 19:28 | Știrile TVR

Dar ar urma să fie folosite doar în staţiunile balneo-climaterice şi în agroturism. Nu şi pe litoral. Valoarea anuală a tichetelor va fi la fel ca în 2019, de 1450 de lei. Deocamdată toată lumea aşteaptă decizia finală, care va fi anunţată dupa încheierea negocierilor dintre PNL şi PSD pentru viitorul guvern.

Multe unităţi de cazare din judeţul Bihor au resimţit lipsa voucherelor de vacanţă care nu au fost acordate anul acesta. Tichetele puteau fi folosite inclusiv la hotelul de 5 stele din Băile Felix.

Vremea deosebit de plăcută a adus turişti la Băile Felix în fiecare lună. Mai ales că ştrandul termal din staţiune e deschis tot anul. Unii se bucură că ar putea primi din nou vouchere. Alţii nu sunt de acord.

Tichetele ar urma să fie folosite şi în pensiunile agroturistice.

Pe litoral tichetele nu vor mai putea fi folosite, după cum reiese din discuţiile de până acum. Deocamdată reprezentanţii din turism aşteaptă decizia finală.

Patronii din turism spun că voucherele de vacanţă, acordate până în 2019, au ajutat la reducerea evaziunii fiscale în acest domeniu.