Vreți să ajutați păsările pe timp de iarnă? Nu le mai hrăniți cu pâine, cozonac, pufuleți

9 ianuarie 2022, 23:04

Bine intenționată, o familie face totuși o greșeală. Oferă păsărilor de pe lac bucăți de sticksuri, dar este o hrană periculoasă pentru ele. Și în mai toate parcurile se întâmplă ca păsările să primească frimituri care le fac rău. Bucuroși să le admire, oamenii cred că micile zburătoare sălbatice pot mânca orice.

Cei care cunosc regula preferă doar să admire păsările.

Sunt şi oameni care procedează ca la carte, dar sunt puţini. Un domn, spre exemplu, hrănește corect şi sănătos lebedele, cu iarbă.

Potrivit ornitologilor, păsările din parcuri – cele insectivore – pot fi hrănite iarna doar cu semințe crude de floarea-soarelui, nuci, bucăți de fructe sau legume fierte, de exemplu cartofi, morcovi sau țelină. Sunt recomandările exprese ale ornitologilor.

Pentru păsările acvatice sunt potrivite în special plantele, salata verde sau varza tocată. Mai rar ar trebui să primească grâu sau grăunţe de porumb.

Diana Dumitrașcu, jurnalist TVR: „Hrănite pe termen lung cu pâine și alte resturi alimentare, păsările se pot îmbolnăvi. Ele se pot alege chiar cu afecțiuni grave, care să le afecteze dezvoltarea, inclusiv aripile, ceea ce înseamnă că nu vor mai putea zbura ca să-și procure hrana în mod corespunzător și nici să se apere de eventuali prădători„.

Specialiștii mai susţin şi că păsările de pe lacuri ar trebui hrănite doar în zilele geroase, când lacurile sunt înghețate. Altfel, ar trebui lăsate să se descurce singure.

La următoarea plimbare în parc, dacă nu aveți la dumneavoastră hrana potrivită pentru păsări, cel mai sănătos este să vă limitați doar la fotografii în loc să le oferiți pâine, covrigi, pufuleți sau alte alimente care nu le fac bine.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite