Vreme rece și cod galben de vânt la altitudini ridicate. În Capitală temperaturile nu vor trece de 18 grade Celsius

Cod galben
Cod galben
23 septembrie 2021, 10:57

La altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări susţinute cu rafale ce vor depăşi 90…100 km/h.

Pe de altă parte, de joi dimineaţa de la ora 10:00 până vineri seara la ora 23:00, este în vigoare o informare vizând intensificări ale vântului şi vreme deosebit de rece în toată ţara.

La munte, vântul va avea intensificări cu viteze de peste 55…60 km/h, iar începând din noaptea de joi spre vineri, la altitudini mari, rafalele vor depăşi 80 km/h.

Temporar, intensificări ale vântului se vor semnala, joi şi în regiunile estice, sud-estice şi în extremitatea de sud-vest, cu viteze de 40…50 km/h, iar vineri în cea mai mare parte a teritoriului, local cu rafale în general de 50…60 km/h.

Vremea se va menţine deosebit de rece în toată ţara, iar în timpul nopţii în depresiunile intramontane şi în dealurile subcarpatice din sud vor fi temperaturi minime de 0…3 grade, favorizând izolat producerea brumei, precizează ANM.

Și la București vremea va fi mult mai rece decât în mod normal în această perioadă, vântul va sufla slab şi moderat. Cerul va avea înnorări, mai ales pe parcursul zilei de joi, când vor fi posibile, cu totul trecător, ploi slabe de scurtă durată. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 5…7 grade, mai scăzută în zona periferică.

Pe parcursul zilei de vineri, valorile termice vor fi în creştere uşoară faţă de intervalul precedent, însă dimineaţa va fi încă răcoare. Cerul va fi variabil cu unele înnorări, iar vântul va avea temporar intensificări, cu rafale de cel mult 45…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă