Washingtonul consideră „de neiertat” afirmaţiile lui Viktor Orban privind „amestecul de rase”

Foto: Viktor Orban/ Facebook
Foto: Viktor Orban/ Facebook
29 iulie 2022, 10:24

„O retorică de această natură este de neiertat” la peste „75 de ani după Holocaust”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, citând un comunicat al lui Deborah Lipstadt, reprezentantă specială a Washingtonului pentru probleme de antisemitism.

Liderul naţionalist ungar în vârstă de 59 de ani, un obişnuit al declaraţiilor controversate împotriva migranţilor, a respins sâmbătă, în cadrul unui discurs susţinut la Băile Tuşnad, în România, viziunea unei societăţi „multietnice”, potrivit AFP.

„Nu vrem să fim o rasă mixtă”, care să se amestece cu „non-europeni”, a spus el, înainte de a face o aparentă aluzie la camerele de gazare ale regimului nazist.

În comunicatul său, Deborah Lipstadt a mai declarat că este „profund alarmată” de un discurs care a folosit „o retorică evocând în mod clar ideologia rasială nazistă”.

„Afirmaţiile pe care le-am auzit de la premierul Viktor Orban nu reflectă valorile comune care leagă Statele Unite de Ungaria, care constituie bazele relaţiei dintre cele două popoare ale noastre”, a estimat Ned Price în faţa presei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite