Wimbledon: Simona Halep a învins-o în optimi pe adolescenta de 15 ani Cori Gauff, considerată noua revelație a tenisului feminin

8 iulie 2019, 17:57

Simona Halep-Cori Gauff a fost meciul optimilor de la Wimbledon, așteptat cu entuziasm,  după ce adolescenta de doar 15 ani din Statele Unite a uimit lumea tenisului eliminând-o pe Venus Williams în primul tur, apoi pe  Magdalena Rybarikova și Polona Hercog. În plus, Gauff venea din calificări, unde primise un wild card, deoarece poziția sa în clasament (locul 313) nu îi permitea accederea directă în calificări.

În ciuda așteptărilor în ceea ce o privește pe tânăra americancă, fostul lider WTA s-a impus fără emoții, după o oră şi 14 minute de joc.

Simona a început meciul cu break.  Cori Gauff a făcut rebreak imediat, apoi și-a făcut serviciul. Simona a comis trei duble greșeli la rând pe propriul serviciu, dar a reușit să revină și să-și facă serviciul pentru a egala la 2.

Românca a reușit un nou break, după un game foarte lung, cu multe egalități, apoi a confirmat break-ul pentru 4-2. Americanca și-a făcut serviciul, iar Simona a început game-ul următor cu încă o dublă greșeală. Și-a făcut însă serviciul pentru 5-3, apoi a făcut break pentru a încheia setul la 6-3.

(w500) Simona Hal

Halep a început setul doi cu un game câștigat la zero pe propriul serviciu, apoi a reușit break-ul, însă americanca a făcut imediat rebreak. La acest scor, Gauff a cerut intervenția medicului. Apoi și-a făcut serviciul, iar scorul a devenit 2-2.

Sportiva noastră și-a făcut și ea serviciul, apoi a reușit break-ul pentru a se distanța la 4-2.  A confirmat break-ul și scorul a devenit 5-2.  Simona a avut mingi de meci pe serviciul adversarei,  salvate de aceasta, care și-a făcut serviciul, în uralele publicului. Simona  a făcut însă un serviciu bun și a încheiat setul și meciul pentru a se califica în sferturi.

(w500) Cori Gauff

În acest meci, Simona Halep a reușit doi ași, iar Cori Gauff niciunul, dar a făcut și cinci duble greșeli (toate în primul set), în timp ce adversara sa a avut una singură. Românca a avut un procentaj de 57 la sută pe primul serviciu, americanca 66 la sută. Simona a reușit 17 lovituri direct câștigătoare și a comis 14 greșeli neforțate, față de 15 lovituri direct câștigătoare și 29 de erori neforțate Gauff.

(w500) Statistica

Sunt foarte fericită să fiu din nou în sferturi la Wimbledon, unul dintre turneele mele preferate. Să joc aici e ceva special și mă bucur de public, de energia de aici, mă simt foarte bine pe teren. Publicului i-a plăcut meciul și mă bucur că am putut juca la cel mai înalt nivel„, a declarat sportiva din România, la finalul meciului.

Despre meciul următor, Simona spune că speră să-și ia revanșa în fața jucătoarei din China Shuai Zhang, care a învins-o de două ori în 2016 la Beijing (6-0, 6-3) și la Australian Open (6-4, 6-3), în timp ce românca are o victorie în meciurile directe obținută în 2012 la Indian Wells. (6-1, 6-1).

Calificarea în sferturi i-a dus Simonei Halep 430 de puncte WTA şi 294.000 de lire sterline.

(w500) Simona Hal

Tot astăzi, liderul WTA, australianca Ashleigh Barty, principala favorită, a fost eliminată surprinzător  după ce a pierdut în trei seturi, 3-6, 6-2, 6-3, în faţa americancei Alison Riske (55 WTA). O altă jucătoare considerată favorită la câștigarea turneului, Karolina Pliskova din Cehia, favorită 3, a fost eliminată de compatrioata sa Karolína Muchová, scor 4-6, 7-5, 13-11.

Serena Williams, locul 10 WTA, cap de serie nr. 11, s-a calificat în sferturi  după ce a trecut în două seturi 6-2, 6-2, de spaniola Carla Suarez Navarro (31 WTA).

Alte rezultate înregistrate luni, în optimi:

Barbora Strykova (Cehia) – Elise Mertens (Belgia/N.21) 4-6, 7-5, 6-2

Elina Svitolina (Ucraina/N.8) – Petra Martic (Croaţia/N.24) 6-4, 6-2

Shuai Zhang (China) – Daiana Iastremska (Ucraina) 6-4, 1-6, 6-2.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite