Wonderfest, festivalul micilor cinefili. Ministrul Culturii: Copiii au nevoie și în această perioadă de film, muzică, imaginație

14 mai 2020, 13:06

În izolare, fără film nu se poate. Organizatorii Wonderfest au realizat chiar și o sala de proiecții virtuală la care oricine poate avea acces după înscrierea prealabilă pe pagina Festivalului.

Dedicat în special copiilor și tinerilor, Wonderfest aduce în concurs 10 filme de ultima generație, cele mai multe produse în 2019. Toate au că tematică vârstă copilăriei și aduc în fața spectatorilor povești sensibile și dramatice care invită la introspecție.

În cadrul Festivalului sunt organizate și ateliere artistice, de creație, socio-educative, dar și spectacole – toate transmise online pe pagina Wonderfest din rețeaua Facebook.

Micii cinefili sunt invitați să participle chiar și la un concurs de creație numit Snapshots. Pentru această secțiune, pot deveni ei înșiși regizori și pot trimite filme cu durata de maximum 1 minut, realizate cu ajutorul telefonului.

În producțiile lor, copiii își pot prezenta poveștile de viață, ideile sau experiențele din perioada de izolare pe care o traversam cu toții.

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii: Copiii au nevoie și în acestă perioadă de film, muzică, de imaginație.  ceea ce pot să vă spun din biroul meu de la minister, ca Ministerul Culturii va continua să fie alături de aceste inițiative care încearcă sî asigure în aceste vremuri dificile o continuitate absolut necesară actului cultural.

Marele premiu al festivalului Wonderfest va fi acordat de un juriu format exclusiv din copii. În paralel, un alt juriu compus din profesioniști ai filmului din Belgia, Israel, Macedonia, Bulgaria și Romania vă decerna premiile pentru cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu, cea mai buna imagine și cea mai buna interpretare a unui copil actor.

Festivalul Wonderfest este finanțat de Ministerul Culturii și susținut de TVR, alături de editurile Litera, Art și Niculescu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă