Zece diplomați români de la Moscova au fost declarați personae non gratae și vor fi expulzați

Ambasadorul României la Moscova Cristian Istrate și Cosmin Ioniță asistentul său
Ambasadorul României la Moscova Cristian Istrate și Cosmin Ioniță asistentul său
13 mai 2022, 13:58

Potrivit corespondentului TVR la Moscova, Liviu Iurea, ambasadorul României în Federația Rusă a fost chemat la ministerul rus de externe, unde a stat doar 15 minute. A ieșit de acolo cu un plic în care se află, probabil, numele celor 10 angajați ai ambasadei României care vor fi expulzați. Numele celor expulzați nu sunt făcute publice în astfel de situații.

Deocamdată nu se știe cât au la dispoziție cei 10 pentru a părăsi Federația Rusă.

Ministerul de Externe de la București a anunțat, într-un comunicat, că „Federaţia Rusă a declarat ca personae non gratae 10 persoane care activează în cadrul Ambasadei României la Moscova”, ca reacţie la declararea personae non gratae de către România, la 5 aprilie 2022, a 10 persoane care activau în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București.

MAE reaminteşte că decizia autorităților române a avut la bază activitățile şi acțiunile celor 10 persoane, care au contravenit prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961.

Ministerul de Externe de la București „reiterează condamnarea fermă a agresiunii ilegale, nejustificate și neprovocate a Federației Ruse împotriva Ucrainei și a crimelor de război și a altor crime internaționale comise în această țară de către forțele ruse”, se mai arată în comunicat.

CITIȚI ȘI MAE: Zece reprezentanți ai Ambasadei Federației Ruse în România, declarați personae non gratae

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite