Zece ieşiri din Bucureşti, soluţia pentru aglomeraţia din trafic

30 octombrie 2021, 20:00

Şoferii care intră şi ies din Bucureşti prin zona de vest petrec zeci de minute în trafic, în timpul săptămânii, pe Bd. Iuliu Maniu. Şi asta pentru că nu există o alternativă mai rapidă. Soluţia propusă acum – prelungirea Bd. Timişoara până la actuala şosea de centură şi în continuare până la viitorul inel A0.

Şi în celelalte zone ale Bucureştiului urmează să fie construite ieşiri suplimentare din oraş.

Pentru a duce proiectul la bun sfârşit, Primăria Capitalei va colabora cu Ministerul Transporturilor şi Consiliul Judeţean Ilfov.

Spre nord, Bulevardul Poligrafiei va fi continuat până în Buftea şi Mogoşoaia, în sud prelungirea Bulevardului Metalurgiei va duce până în VIDRA, iar în est DN3 va fi lărgit şi conectat cu A0.

Cele 10 drumuri radiale însumează aproape 100 de km. Toate ar urma să aibă câte două benzi pe sens. Iar într-o etapă ulterioară ar putea fi completate cu soluţii de transport în comun, de tipul metroului uşor.

Potrivit estimărilor celor implicaţi în proiect, cel puţin o parte a acestor drumuri ar putea fi gata până în 2028. Costul realizării lor este estimat la aproape 700 de milioane de euro şi ar urma să fie acoperit în mare măsură din fonduri europene.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite