Zeci de mii de oameni din Drobeta Turnu-Severin riscă să îngheţe în case, la iarnă. Societatea locală de termoficare are datorii și niciun ban în cont
01 Octombrie 2022, 14:08 (actualizat 01 Octombrie 2022, 14:37)
(actualizat 01 Octombrie 2022, 14:37) | Știrile TVR

Zeci de mii de oameni din Drobeta Turnu-Severin riscă să îngheţe în case, la iarnă. Societatea locală de termoficare are datorii de 100 de milioane de lei și niciun ban în cont pentru cumpărarea combustibilului. Autorităţile locale speră la un ajutor guvernamental de 70 de milioane de lei.

 

Scumpirea accelerată a combustibililor a fost lovitura de graţie pentru societatea de termoficare din Drobeta Turnu-Severin. Compania are deja datorii substanţiale acumulate din anii trecuţi iar acum prețul păcurei folosite pentru încălzirea orașului a explodat. Termocentrala consumă peste 200 de tone de păcură pe zi.

Până acum, primăria subvenționa costul gigacaloriei, dar în acest moment societatea de termoficare are conturile goale. 25 de mii de apartamente riscă să rămână fără încălzire.

Autoritățile locale spun că nu au fonduri pentru asigurarea agentului termic. Societatea de termoficare are datorii de 100 de milioane de lei şi se bazează pe un ajutor guvernamental.

Orașul Drobeta Turnu-Severin este încălzit de aproximativ șapte ani cu o termocentrală veche, mare consumatoare de păcură.