Zeci de percheziţii în Dâmbovița, într-un dosar vizând infracțiuni de evaziune fiscală şi de incendiere a deșeurilor
25 Aprilie 2023, 09:12 (actualizat 25 Aprilie 2023, 09:29)
(actualizat 25 Aprilie 2023, 09:29) | Știrile TVR

La această oră au loc descinderi de amploare în Dâmbovița, în localitatea Bălteni. Sute de comisari ai Gărzii de Mediu și polițiști sunt în teren și fac verificări.

Vorbim despre un dosar penal cu 36 de mandate de percheziție. Sunt vizate infracțiuni din domeniul deșeurilor feroase și neferoase. Acțiunea este în desfășurare.

Cei în cauză sunt bănuiţi că, din anul 2022 până în prezent, ar fi omis să evidenţieze sau să declare veniturile obţinute din activităţile de colectare a materialelor feroase şi neferoase provenite din dezmembrarea ilegală de vehicule. Bănuiţii ar fi incendiat bunurile dezmembrate, în vederea valorificării, astfel poluând mediul înconjurător.

În cadrul acţiunii, sunt angrenaţi poliţişti ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi inspectoratelor de poliţie judeţene Argeş, Ilfov şi Prahova.

În sprijinul acestora, se află echipe formate din comisari de la Garda Naţională de Mediu şi jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa.