Zeci de pescari din Republica Guineea au fost afectați de o boală misterioasă de piele

Pescar Guineea
Pescar Guineea
21 aprilie 2023, 14:52

Fotografii cu aceşti bărbaţi, toţi pescari, cu faţele, gurile sau membrele afectate de numeroase leziuni, au fost postate pe reţelele de socializare.

„În faţa acestui fenomen ciudat, Guvernul a înfiinţat o comisie interministerială de gestionare a crizei, compusă din reprezentanţi ai ministerelor responsabile de mediu, pescuit, sănătate, transporturi, mine, precum şi ai administraţiei maritime„, a declarat Ousmane Gaoual Diallo, citat într-un comunicat.

Diallo a precizat că un comitet alcătuit din oameni de ştiinţă a prelevat mostre de apă de mare din zonele suspecte, acestea fiind în prezent analizate în laboratoare din Guineea şi din străinătate.

„În aşteptarea rezultatelor analizelor, Guvernul îi invită pe pescari să fie precauţi şi să evite zonele de pescuit cu o suprafaţă de apă compactă, de culoare ocru”, a adăugat el.

De asemenea, purtătorul de cuvânt a asigurat populaţia că analizele efectuate asupra mărfii adusă pe uscat de pescarii care au suferit arsuri la nivelul pielii nu au relevat prezenţa vreunui risc pentru consum.

În noiembrie 2020, o mie de pescari senegalezi au fost afectaţi de o boală necunoscută, cu simptome similare. Câteva săptămâni mai târziu, Ministerul Sănătăţii a indicat că riscul viral şi contagios a fost exclus şi că toate cazurile raportate au evoluat favorabil, fără complicaţii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă