Zeci de turiști români sunt blocați pe aeroportul Cancun din Mexic. Li s-au confiscat fără explicații telefoanele, pașapoartele și cardurile

2 februarie 2021, 20:25

Gabriel Horţ povestește pe Facebook că 84 de persoane sunt ținute închise într-un spațiu pe aeroportul din Cancun. Nu au primit apă sau mâncare și nicio explicație. Au făcut apel la prietenii virtuali să contacteze autoritățile din țară pentru că nu au voie să își folosească telefoanele.

Situația nu este nouă. Alti români au trecut prin clipe de coșmar când au ajuns în Mexic.

Autoritățile de la București țin legătura permanent cu ambasadorul nostru în Mexic, iar la MAE a fost invitat și diplomatul statului mexican. Decizia de a interzice accesul unor cetățeni români pe teritoriul țării lor are legătură cu scopul călătoriei și cu documentele prezentate în aeroport, au susținut autoritățile mexicane. Asta, deși restricțiile din cauza infecției cu noul coronavirus se aplică doar pentru Ciudad de Mexico. Iar în Cancun s-au instituit doar controale mai stricte.

Deși cazul nu e singular, agențiile de turism din România au oferte tot mai atractive pentru Mexic. Relatările celor care au trecut prin astfel de situații sunt șocante.

Specialiștii în turism susțin că autoritățile mexicane pot lua decizii fără să dea prea multe explicații.

Cei 84 de români blocați pe aeroportul din Cancun ar urma să fie trimiși în țara în această noapte.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite