Zi caniculară pe litoral. Mulți turiști au stat toată ziua la plajă fără a se proteja de razele soarelui

29 iunie 2020, 22:11

Cine este în concediu la malul mării a început săptămâna cu vreme excepţională. Marea este liniștită, iar soarele a strălucit întreaga zi. Bucuroşi că pot profita de soare, mulţi turiştii au rămas întreaga zi pe plajă, fără să se gândească la pericole.

Dar razele soarelui sunt foarte periculoase. În combinaţie cu temperaturile ridicate, pot crea probleme nebănuite. La prânz, termometrele au arătat 30 de grade Celsius și mulți dintre turiștii care s-au aflat pe plajă nu au purtat pălării și nu au folosit cremă de protecție solară, deși sunt expuși arsurilor solare și insolațiilor.

Specialiștii ne avertizează: nici cremele nu oferă o protecție perfectă în fața soarelui arzător, astfel că singura măsură este ca turiștii să se retragă în camere.

Vremea călduroasă aduce profit barurilor de pe plaje: vânzările cresc pentru că toată lumea vrea să se răcorească. Băuturile cu fructe și gheață au fost cele mai cerute.

Iunie a adus spre final cea mai călduroasă zi de până acum, dar urmeză luna lui Cuptor.

În aceste condiţii şi luna iulie se anunţă aglomerată pe litoral. Este vremea concediilor, în ciuda măsurilor de protecţie şi a restricţiilor impuse de pericolul COVID.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite